Jump to content
  • 0

High CPU and System Memory usage


Russ Emelio
 Share

Question

We are using ant media enterprise edition and have been seeing High CPU usage (peaking at 100%) and high system memory usage at 96% with only 5 streams going. What we're also seeing is that when the stream count is zero the system memory is at 74% and CPU usage doesn't drop and hovers at 96%. Restarting and server does not change this, however if I reboot the server, the baseline CPU usage is 0%, System Memory at about 9% and Java Heap Memory around 4%.

As streams are connected/disconnected system memory goes up but doesn't come down as streams are disconnect. It appears that memory isn't being released properly.

Anyone else experiencing this or anyone have a solution. Can't find much help online for this issue.

Thanks.
Link to comment
Share on other sites

  • Answers 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Hi Russ Emelio,
Which version are you using?


PS: Free or Paid one-on-one support and consultancy for your streaming project, please book at https://calendly.com/antmedia/
Regards,
Burak Kekec
On Wed, 24 Jun at 7:04 PM , Russ Emelio <russe@irevomm.com> wrote:
We are using ant media enterprise edition and have been seeing High CPU usage (peaking at 100%) and high system memory usage at 96% with only 5 streams going. What we're also seeing is that when the stream count is zero the system memory is at 74% and CPU usage doesn't drop and hovers at 96%. Restarting and server does not change this, however if I reboot the server, the baseline CPU usage is 0%, System Memory at about 9% and Java Heap Memory around 4%.

As streams are connected/disconnected system memory goes up but doesn't come down as streams are disconnect. It appears that memory isn't being released properly.

Anyone else experiencing this or anyone have a solution. Can't find much help online for this issue.

Thanks.
--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Ant Media Server" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to ant-media-server+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/ant-media-server/f1247ebd-3998-4695-85d4-8e9c585ca2fbo%40googlegroups.com.
10852:1264838
Link to comment
Share on other sites

  • 0
Yes, I am experiencing this as well, I have to restart de machine to solve the issue, any ideas? 





On Wednesday, June 24, 2020 at 11:04:03 AM UTC-5, Russ Emelio wrote:
We are using ant media enterprise edition and have been seeing High CPU usage (peaking at 100%) and high system memory usage at 96% with only 5 streams going. What we're also seeing is that when the stream count is zero the system memory is at 74% and CPU usage doesn't drop and hovers at 96%. Restarting and server does not change this, however if I reboot the server, the baseline CPU usage is 0%, System Memory at about 9% and Java Heap Memory around 4%.

As streams are connected/disconnected system memory goes up but doesn't come down as streams are disconnect. It appears that memory isn't being released properly.

Anyone else experiencing this or anyone have a solution. Can't find much help online for this issue.

Thanks.



56660609_ScreenShot2020-07-02at5_42_08PM.thumb.png.64f3be55093b47355ea59b4ce0d1db16.png

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Hi Alex Urrutia,
I wrote for Memory issue but I couldn't see anything about CPU.



PS 1: 2000th instance celebration campaign is ongoing. You still have a chance to join at https://antmedia.io/?add-to-cart=1576&coupon=CELEBRATE-2000-DISCOUNT
PS 2: Free or Paid one-on-one support and consultancy for your streaming project, please book at https://calendly.com/antmedia/
Regards,
Burak Kekec
On Fri, 3 Jul at 1:58 AM , Alex Urrutia <alexcrazy@gmail.com> wrote:
Yes, I am experiencing this as well, I have to restart de machine to solve the issue, any ideas? 





On Wednesday, June 24, 2020 at 11:04:03 AM UTC-5, Russ Emelio wrote:
We are using ant media enterprise edition and have been seeing High CPU usage (peaking at 100%) and high system memory usage at 96% with only 5 streams going. What we're also seeing is that when the stream count is zero the system memory is at 74% and CPU usage doesn't drop and hovers at 96%. Restarting and server does not change this, however if I reboot the server, the baseline CPU usage is 0%, System Memory at about 9% and Java Heap Memory around 4%.

As streams are connected/disconnected system memory goes up but doesn't come down as streams are disconnect. It appears that memory isn't being released properly.

Anyone else experiencing this or anyone have a solution. Can't find much help online for this issue.

Thanks.
--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Ant Media Server" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to ant-media-server+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/ant-media-server/ca442009-2490-4468-9869-7143889b554fo%40googlegroups.com.
11789:1264838
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...